Aangifte omzetbelasting

Omzetbelasting: Nooit meer geld laten liggen bij de aangifte.

Aangifte omzetbelasting of BTW aangifte, voor veel ondernemers een doorn in het oog. Als ondernemer kunt u verschillende aanslagen voor uiteenlopende soorten belasting verwachten. De aangifte omzetbelasting dient u maandelijks, eens in de drie maanden of een keer in het jaar te doen. Als ondernemer bent u het liefste met de ontwikkeling van uw onderneming bezig en daarom nemen wij uw aangifte omzetbelasting graag uit handen. Gruijs Administratie is gespecialiseerd in:

  • Aangifte BTW of omzetbelasting voor ZZP’ers en ondernemers;
  • Hulp bij BTW aangiftes;
  • Belastingadvies voor ondernemers;
  • Boekhouding en administratie.

Uw administratie en de aangifte omzetbelasting

De kans bestaat dat indien u zelf zorgt voor de verplichte belasting aangifte dat u uw onderneming fiscaal te kort doet. Regeling worden in sommige gevallen verkeerd of helemaal niet toegepast waarbij u geld laat liggen. Gruijs Administratie neemt deze zorg van u over. U kunt er van op aan dat onze adviseurs altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van belastingwetgeving.

Wij zorgen er voor dat de bijzondere regelingen, zoals onder meer eigen gebruik van de zakelijk auto en/of de kleine ondernemingsregeling, op de juiste wijze worden toegepast. Hiermee wordt voorkomen dat er achteraf nog een zogenaamde suppletie ingediend moet worden en u bijvoorbeeld extra BTW dient af te dragen.

Wanneer moet ik BTW betalen?

Als het BTW bedrag hoger is dan € 1.883 op jaarbasis, dan is het raadzaam om elk tijdvak aangifte te doen en, indien nodig,  BTW te betalen.
Is het bedrag lager dan € 1.883 op jaarbasis, dan kan de ondernemen gebruik maken van de Kleine Ondernemers Regeling (KOR).
Als het bedrag kleiner is dan € 1.345, dan hoeft er niets te worden betaald. Zeker weten dat u goed zit? Laat Gruijs Administratie uw BTW aangifte verzorgen!

Uw BTW of omzetbelastingaangifte uitbesteden

U kunt er op rekenen dat de aangifte tijdig wordt ingediend bij de belastingdienst, waarbij u tegelijkertijd een overzicht ontvangt zodat u weet wat u wanneer dient te betalen. De belastingdienst is strikt met zowel de ontvangst- als betaaldata. Na een waarschuwing krijgt u als ondernemer direct een boete opgelegd. Door het uitbesteden van uw administratie aan Gruijs Administratie kunt er van op aan dat uw aangiften tijdig worden ingediend. Het laten verzorgen van uw administratie betekent automatisch dat uw boekhouding en financiële huishouding altijd up-to-date zijn. Bovendien kunt u op regelmatige basis financiële informatie of overzichten opvragen en is de jaarrekening snel gereed, we beschikken immers over de nodige gegevens.

Meer informatie?

Geen zorgen over de BTW aangifte? Neem dan vandaag nog contact op met Gruijs Administratie. Vul ons online contactformulier voor meer informatie. Liever gelijk weten hoeveel het uitbesteden van uw aangifte van omzetbelasting u gaat kosten? Dan kunt u direct een offerte opvragen! Wij hopen u snel te mogen ontvangen bij ons Administratiekantoor te Ridderkerk.