Aangifte vennootschapsbelasting

Aangifte vennootschapsbelasting uitbesteden?

Het werk van een ondernemer bestaat niet alleen uit het verkopen van diensten of producten. Er komen ook andere zaken aan de orde, waar veel ondernemers zelf minder gelukkig van worden. Denk maar aan de vele aanslagen die door de belastingdienst worden opgelegd. Het betalen van belasting is wettelijk geregeld. Noodzakelijk, maar nooit prettig. En uiteraard wil niemand teveel belasting betalen. Dat geldt ook voor de jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting (VPB). Gruijs Administratie neemt de correcte afwikkeling graag van u over.

Uw administratie en de aangifte vennootschapsbelasting

De aangifte vennootschapsbelasting of VPB moet jaarlijks worden ingevuld en ingediend. Om de aangifte van de vennootschapsbelasting goed in te vullen en te voorzien van de juiste getallen maken wij gebruik van de jaarstukken. Zodra deze door u zijn goedgekeurd sturen wij deze naar de Belastingdienst.

Bij de aangifte vennootschapsbelasting of VPB geeft de BV nagenoeg dezelfde informatie aan de Belastingdienst als een ZZP’er bij de aangifte van de inkomstenbelasting. De Belastingdienst wil weten hoeveel winst en verlies er door de BV is gemaakt. Gruijs Administratie weet de aangifte vennootschapsbelasting voor u op te maken, en waar nodig geven wij u graag advies. Heeft u bijvoorbeeld recht op deelnemingsvrijstelling? Of wilt u meer weten over dividendbelasting? Wij zoeken het voor u uit!

Tarieven vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelastingtarieven bestaan uit twee schijven;
– Winst tot € 200.000         Belastingtarief 20%
– Winst boven € 200.000   Belastingtarief 25%

achterstallige administratie bijwerken

Gruijs Administratie, een vertrouwd adres

Vanuit ons administratiekantoor in de regio Barendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht verzorgen wij zowel uw belastingaangiftes als administratie. Het is niet alleen van belang dat de juiste regels worden toegepast met de juiste cijfers. Het is daarnaast belangrijk dat aangiftes op tijd de deur uitgaan. De belastingdienst hanteert strenge normen op dit gebied, en dat geldt ook voor de momenten dat er betaald dient te worden. Na een tijdige aangifte en de daarop volgende aanslag wordt meteen duidelijk op welke data de betalingen op de rekening van de belastingdienst dient te staan. Met het uitbesteden van uw administratie, waaronder de belastingaangiftes, aan Gruijs Administratie bent u verlost van lastige boekhoudklussen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op!