Starters

Administratie voor starters en zzp’ers

Een van de eisen die de wet verbindt aan een eigen onderneming drijven is een administratie bijhouden. Een goede administratie geeft inzicht in uw bedrijf en laat zien waar de winst ligt en waar kosten bespaard kunnen worden.

Als beginnende zelfstandige is het zeker aan te raden om vanaf het opstarten van het bedrijf een goede administratie bij te houden. Zo wordt er voldaan aan wettelijke eisen en kan er ook worden voldaan aan voorwaarden die bijvoorbeeld worden gesteld om in aanmerking te komen voor bepaalde toeslagen.

ZZP administratie uitbesteden

Als starter moet er veel worden geregeld, waardoor de administratieve zaken soms blijven liggen. Erg logisch, maar toch is het van belang om als zzp’er de administratie direct op orde te hebben. Het bijhouden van het aantal gewerkte uren kan bijvoorbeeld een aanzienlijk belastingvoordeel opleveren als u voldoet aan het urencriterium. Over deze en andere belastingvoordelen en -regels die gelden voor zzp’ers adviseren wij u graag en verwerken deze in uw administratie.

Waar wij starters en zzp’ers bij kunnen helpen:

  • het opstellen van een ondernemingsplan
  • het opstellen van een financieringsaanvraag
  • het opzetten van de administratie
  • aanvragen van een omzetbelastingnummer/aanmelding bij de belastingdienst
  • aanvragen van een verklaring VAR-WUO (winst uit onderneming)

Het uitbesteden van de boekhouding kan ook noodzaak zijn, bijvoorbeeld omdat u te weinig kennis heeft. Ook kan het uitbesteden van de ZZP administratie aan de orde zijn wanneer uw bedrijf veel producten verkoopt en inkoopt. Een goede administratie zorgt er voor dat u er financieel het maximale uit haalt. Het uitbesteden van uw administratie kost op deze manier geen geld, maar levert het u juist geld op.

Contact

Wilt u meer informatie krijgen over de dienstverlening bij het uitbesteden van de administratie? Neem dan vrijblijvend contact op door het contactformulier in te vullen. U kunt ook meteen een offerte aanvragen.